Doft och smak

| Inga kommentarer

Följt Instagrammaren Donaldo_cooks ganska länge nu! Allt han gör ser gott ut och har länge velat provlaga något från hans reportoar!
Finns massor av airfryer chicken recept å prova. Kolla in hans Instagramkonto för mer inspiration!

Receptet jag valde att testa kallade han för Soy sauce on garlic butter chicken!

Körschema:

Kycklingen:

Mjöla din kyckling runt om, sen doppar du den i uppvispat ägg för att slutligen doppa den i krossad cornflakes och kör den sedan klar i din airfryer på 200 grader C. Vänd på kycklingen efter halva tiden. Sikta på 73 – 75 grader. Du vill inte ha en sönderkörd överkörd pippi!


Soja vitlökssmörglaze:

I en lämplig panna, tillsätt smör, puread vitlök, soja och 1 tsk brunt socker och honung, addera 0,6 dl vatten. Reducera ner till en tjock glaze.

Dressing:

Blanda lätt creme fraice med sriracha.

Gurksallad

1 gurka i fina skivor.
ett lagomt gäng med mandolinad rödlök
avacado olja här får du gå på känn! De fixar du!
lämplig hot sauce, jag körde på Tabasco och jag tog ca 1 tsk
salt
riven vitlök jag körde på två klyftor. Blev lagom!
färsk hackad persilja
chiliflakes efter tycke och smak, jag körde på ca 1 tsk.

Skär och putta ned allt i lämplig bytta, gärna med lock, så du kan tossa runt ingredienserna ordentligt.

När kycklingen är klar i airfryern så låt den vila en liten stund, sedan ”dränker” du den i din kokta glaze. Lägg på skärbräda och sliza upp den snyggt. Skär ciabattabröd så du får ett topp lock och en botten. Lägg på kycklingen, lägg på av gurksalladen och drizzla över din sirachasmaksatta creme fraiche, lägg på locket!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.