Doft och smak

Catarina Könings krämiga sweet chilikyckling

| Inga kommentarer

Googlade runt och letade enkla och goda kycklingrätter, å då jag hittade Catarina Könings sweetchili kyckling! Bara goda grejer i! Den måste jag göra! Har nu hunnit göra den två gånger på 14 dagar! Superenkel å göra och jag törs nästan lova att ni kommer gilla den ni med! En sk keeper! Ett people pleasing recipe!

 

Ingrediernser man behöver:

ca 500 g kycklinginnerfilé (smaksatte min kyckling med salt och svartpeppar och timjan)

8-10 champinjoner, fint skurna

1 röd paprika, finstrimlad

1 gul paprika, finstrimlad

smör, att steka i

4 dl vispgrädde

2 dl sweet chilisås

4 port basmatiris

färsk timjan, garnering

sambal oelek

Grönsallad

1 förp salladsmix

250 g körsbärstomater

1 gurka

1 avokado

Salladsdressing

1 msk olivolja

0,5 msk vinäger, gärna med mangosmak

salt

peppar, nymalen

Kör schema för gratängen:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Skär champinjonerna i skivor. Stek dem i en torr panna tills all vätska dunstat bort. Salta och peppra. Lägg svampen åt sidan.

Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor. Lägg dem i pannan med en klick smör och stek tills de mjuknar. Vänd i champinjonerna. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra kycklinginnerfiléerna. Jag la till torkad timjan. Är barnsligt förtjust i timjan! Bryn dem i smör i en stekpanna hastigt tills de fått färg runt om.
Lägg sedan över i en ugnssäker form. Jag valde å slicea mina! Lägg champinjon- och paprikafräset över kycklingen i formen.

Vispa grädden lite för hand med handvisp så att den blir aningens tjockare och lite lätt fluffig, vispa inte för länge så att den blir tjock.
Vispa sedan i sweet chilisås och fortsätt vispa. När grädden känns lite halvtjock, alltså aningens trögflytande är den bra.

Häll grädden över kycklingen så att allt täcks. Ställ in i mitten av ugnen tills såsen bubblat upp och blivit gyllene, ca 20-25 minuter.

Salladen:

Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i minde bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar.

Vispa ihop olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.

Blanda tomater, gurka och avokado med salladen. Ringla över dressingen.

Servera kycklinggratängen med ris och sallad. Bjud med sambal oelek om du vill ha mer hetta. Obs sambal oelek förändrar hela smakbilden på anrättningen så den tycker jag vi skippar! Men är en smaksak såklart!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.