Doft och smak

Asia sticky wingz

| 1 kommentar

Receptet på Asian sticky wingz kommer ifrån matbloggen FoodByLaven 

Ett lättlagat och riktigt gott recept! Kommer laga till dem igen. Alltså det blir en sk keeper!  Men då fylla på med sides! Jag serverade bara med ris och Sriracha mayo som sås, tänker att gott till blir krossad asiatisk gurksallad!

Ingredienser du behöver:

1 kg Kycklingvingar
1,5 dl Kikkoman Ponzu (citrus sojasås) 1 dl soja
0.5 dl strösocker
2 vitlöksklyftor (pressade)
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk svartpeppar
Rapsolja

Gör så här:

Hetta upp olja i en djup stekpanna och stek kycklingvingarna så de får lite färg på bägge sidorna. Lägg över på en tallrik.

Häll Ponzu sås , soja, socker, vitlök, gurkmeja och ingefära i en skål och blanda ihop. Häll över i stekpannan, koka upp under omrörning.

Lägg kycklingvingarna i såsen, täck med locket och låt koka på medelvärme
i ca 20 minuter.

Ta bort locket, ta bort ev. överflödigt fett och koka sedan över hög värme (inte högsta) tills såsen nästan reducerats helt. Ha koll så att sockret inte bränns fast i botten.

Garnera med chili och koriander, servera gärna med ris och andra tillbehör som jag skrev tidigare Srirachamayo och asiatisk gurksallad skulle nog på ypperligt!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.