En perfekt rökig chiliesås med perfekt bett! Perfekt till tex burgare, pommesfrites, subway med tex grillad kyckling.
Recept författare: Becky Schmieg som driver en fin blogg som heter Figjar
På 10 minuter så är såsen klar. Blir ännu godare om den får mogna 1 dag i kylen.
Ingredienser Du behöver:
2,4 dl bra majonnäs. Jag använde både Heinz och Hellmans mayo.
2 msk yellow mustard om du inte har Franks senap hemma, kör på Dijon. De gjorde jag!
1 tsk chipotle paste (SantaMaria har en fin liten burk) Man kan åxå köpa hel Chipotle i Adobosås och ta lite av från den burken, som sagt jag körde på paste. Lättast så tyckte jag!
2 msk lime juice
1 msk lök powder
3 tsk socker
1 1/2 tsk vitlökspulver
1 1/2 tsp paprika, jag använde rökt paprika pulver!
1/4 tsk salt
1/4 tsk nymalen svart peppar
10 blad från en färsk koriander planta. Jag uteslöt de denna gång iom att jag inte hade koriander hemma. Blev ändå väldigt, väldigt bra sås. Kanske blir den ännu bättre med lite färsk hackad koriander i!?
Mät upp alla ingredienser och lägg dem tillsammans i en skål och vispa alt rör ihop allt så det blandas ordentligt. Smaka av! Häll upp i pipflaska och ställ in i kylen tills du ska ha den!
Jag tänker hitta ett lämplig bröd, skiva på längden, fylla med tomatskivor, paprika, lite rödlök, sallad, och tunt skuren flankstek och någon bra god ost med smält egenskap och göra en melt och sist drizzla över ordentligt med South West dressing och lägga på locket och vips har man en jäkla fin melt! Bildbevis nedan!
Glömde fotografera när jag drizzlat över Chipotle Southwest saucen! Sorry!
Blev en väldigt matig melt kan jag lova!