Farbror Leifs favorit paj
Här kommer ett recept på en sommarpaj. Otroligt fräsch å kul med både ananas & ärtor i, som tillsammans möter upp den salta kasslern. En fin maträtt på en sommar-bjudning en varm dag. Eller på kvällen efter en varm dag! Tror det va min syster som gjorde den när farbror Leif hälsade på och Leif älskade den! Så därför har jag döpt den till till just Farbror Leifs favorit paj! Du är saknad Leif!
Pajdeg
125 gram smör
2 ¼ dl vetemjöl
2 msk vatten
Nyp ihop degen för hand eller använd en liten köksassist!
Fyllning till pajen
300 gram benfri kassler
4 ananasringar
½ purjolök
3 kokta ägg
2 dl grädde
1 dl majonnäs
2 dl gröna ärtor
Garnering
1 Salladshuvud
1 kokt ägg
hackad persilja
Så här gör ni
Gör pajskal enligt grundreceptet. Grädda och låt svalna!
Tärna kassler och ananas. Skölj och strimla purjolöken. Finhacka 3 av äggen. Vispa grädde, rör I majonnäsen. Vänd försiktigt in de hackade äggen, ärtorna, kasslern och den välavrunna ananasbitarna och purjolöken.
Lägg salladsblad I det avsvalnade pajskalet och fördela fyllningen I skalete. Garnera med äggklyftor och hackad persilja.
Avnjuts kall!