Syster Catrine & svåger Per bjöd på mat en herran massa år sedan och receptet har jag sparat! Så gott! Enkelt och snabbt att få fram en riktigt lyxig maträtt. Receptet kommer ifrån nån receptfolder man tog på affärn till nån salsa man kunde köpa då. Den salsan finns tyvärr ej kvar. Tror den hette Rosalita typ…
Du behöver följande:
1 burk Creme fraiche
1 – 2 dl grädde vill man ha såsen mindre ”rinning” kan man säkert hoppa över grädden om man vill, men de vill man väl inte?
1 liten burk salsa, tog mild dennagång, tänker välja en medium het nästagång, för mer smak.
500 gram räkor gärna som du skalar själv, å de är gott med mycket räkor
2 ananans ringar, skär i mindre bitar
1 dl tunt skivad gurka
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar
Så här gör du:
Blanda ihop grädden och creme fraichen med salsan i en kastrull.
Låt det puttra en stund, skär medans anansen i mindre bitar och skär även gurkan tunnt. Jag brukar ta ur kärnhuset på gurkan med en sked. Annars blir det så blött. Riv sedan ned vitlöken och lägg i ananas och gurkan, låt det bli varmt.
Smaka av med salt och peppar och lägg just innan serveringen ned de skalade räkorna och rör runt.
Servera med nykokt tagliatelle eller pappardelle…gärna hemgjord! Baugette till är oxå gott till!
2 kommentarer
Kommentera →