Den här efterrätten, recept Andreas Hedlund fick jag smaka på i Arlas monter på mässan som jag besökte i Kista ja rätt nyligen, ja jag vet det har varit stiltje på bloggen. Men min dator la av så den har vart på service. Nog om det, nu till receptet! Bilderna nedan är mina, hunnit med och göra denna lätta efterätt flertalet gånger redan! Jepp så god är den!
Arlas rätt ”nya” syrade grädde! Både fin i mat och som här i en efterrätt! Så här ser förpackningen ut som ni ska spana efter!
Det du behöver för vaniljcremem är:
Arla Kökets syrade grädde 250 gram
Färskost, naturell 250 gram
florsocker 250 gram
1 vaniljstång, urskrapade frön
Blanda grädden med färskost och vaniljfrön. Vispa allt till krämig konsistens. Spritsa vaniljcremen i serveringsglas å toppa med rårörda bär och eventuellt lite havresmul eller digistivekex för lite crunch!