På plats dag 4. Har jag sagt att jag ska försöka täcka festivalen så ska jag! Lite seg sedan igår, bloggade sent som tusan och kom i säng klockan 03:00 på morgonen. Tog behövlig sovmorgon, resulterade i att jag missade Bakverkstad med barn och Clara Lidström även känd som Underbara Clara. Hon och Anna-karin Nyberg bakade ur författarnas bok Baka. Men de missade jag!
Kom in lagom till att va med och se smoothieskolan för barn ledd av Anders Ärlebring från Everfresh. Trevligt och se alla glada små göra smoothies med en glad frukt snubbe. Smet iväg efter lite fotografering, så jag glömde provsmaka!
Idag provocerade Resturang högskolan med sin maträtt. Jag känner mig kluven. Dels till att äta det nu, men oxå att det serverades. Men ingen tvinga en iofs att käka det…mmm lite tänkvärt!
Men ska inte ljuga foie gras är tyvärr gott!
Smakprovet idag bestod av krustad med foie gras å syrat äpple, kalvtartar med äggcreme serverad på salladsblad samt underst torkad kalv.
Senare under dagen så fick alla barn lära sig att baka kanelbullar med Kulturbageriet, barnen fick forma sina bullar som de sedan fick lägga ner i varsin egna kartong och baka av när de kommit hem.
Självklart svulla jag även idag. Jorå de blev både både soppa och porchetta idag med! Å jag plåtade idag några dagar försent, skulle ha plåtat den första dagen som tips till alla ölvänner men men. Smakfestivalen hade i år nämligen en Umeå Smakfestival öl bryggd som hette EKO lager och den va bryggd av Bryggverket!
Det här va min rapportering ifrån Smakfestivalen 2016! Tack för mig! Tycker det är så trevligt och hänga runt på festivalen. Så trevlig så jag tog ut semester så jag kunde hänga där! Alltid lika trevligt å vilken grej att få va med på ”scen” å grilla med Per Erhlund och Patrica på scen! De är fanimig stort! Å särskilt tack till hyggliga Tony på Tiljan Musik & Nöjesproduktioner som bjussa både mig och min trötta moped på skjuts hem till Holmsund. Skönt att slippa köra hem i spöregn!