Roys glutenfria Panini
Aldrig bakat glutenfritt så jag visste inte hur degen skulle bete sig! Mycket svårare att forma än vanlig deg. Oj vad jag är glad att jag tål mjöl! Men nu till receptet som min internetkompis Roy Moland själv tagit fram! Jag har hans tillstånd att sprida receptet på min blogg! Tack Roy! Ska provbaka alla bröden du skickade recept på!
Du behöver:
1ooo gram glutenfrittmjöl, ljust stod det i receptet men jag körde hälften Durra och resten Teff. Väg ditt mjöl!
7 dl vatten
1 paket jäst
1 tsk salt
1 msk socker
4 msk olja
1 ägg att pensla bröden med innan de åker in i ugnen
Jag tillsatte en lite påse med guarkärnmjöl, som ska göra vad gluten gör för vanliga degar!
Knäpp på ugnen på 250 grader
Mät upp ditt mjöl, bland i socker och salt
Smula ner din jäst i en bunke, gärna i en degblandare för brödet ska knådas ca 10 minuter! Värm vattnet till 37 grader och blanda ihop tills jästen löst sig.
Putta i mjölet och knåda degen minst 10 minuter, efter en stunds knådande så tillsätter du oljan. Fortsätt att knåda.
Ta upp degen på mjölat underlag. Dela upp degrullen i 12 lika stora bitar. Forma degkluttarna någorlunda lika och ha rikligt med vatten på händerna när du formar bröden. Forma inte för mycket, att baka med glutenfritt är inte lika förlåtande som att baka med vanligt mjöl, de här är mycket svårare!
Skär några snitt i varje bröd, låt sedan jäsa till dubbelstorlek under handduk.
Ställ in en plåt med vatten längst ned i ugnen, det blir typ som ånga i ugnen då å de är bra!
Pensla bröden med uppvispat ägg och sprinkla över pumpakärnor och frön över (mitt tillägg). Grädda och ha uppsikt över dina bröd. Du kan behöva täcka dem med bakplåtspapper, så de inte får för mycket färg. Låt bröden kallna på galler.
En kommentar
Kommentera →