Blev sugen på råbiff! Ganska enkla smaker i vanliga fall. Men nu vill jag ha en asiatisk touche på den! Utgick ifrån Mia Gahnes recept,
men jag strukturerade om det lite! Bytte ut köttsort till lövbiff och tog bort och la till några ingredienser!
rejält med lövbiff, som du fryst först och sedan tinat och hackat!
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 röd chili, finhackad jag använde chiliflakes!
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk dumplingsvinäger eller soja
1 msk sesamolja
1 tsk limesaft
salt
grovmalen svartpeppar
1 liten nypa socker
2 msk sesamfrön, gärna både vitt och svart
2 msk inlagd ingefära, gari
1-2 salladslökar, strimlade
smaka av med lite fisksås
smaka av med lite Ssämsås
Blanda det malda köttet med färsk ingefära, chili, vitlök, soja, sesamolja, limesaft, salt, peppar, socker och drygt hälften av sesamfröna.
Smaka av med fisksås. Forma färsen med hjälp av en lagomt stor utstickare! Har du inga utstickare, så sticker du iväg och köper några! Alltid bra att ha!
Dekorera med lite salladslök och vanlig sallad. Strö sen resten av sesamfröna över din råbiff. Å har du chilihår hemma, lägg på det för smak och effekt! Snyggt vill vi eller jag ju ha det!
Klipp över smörgåskrasse och dutta ut koriandermajonnäs strategiskt. Snyggt! Gott!
Koriandermajonnäs
Mixa en kruka färsk koriander i hemgjord eller köpes majonnäs köp gärna Hellmans då den är vitare och godare än den Svenska varianten som smakar på tok för mycket ättika tycker jag. Nästa gång jag gör denna maträtt så kommer jag använda den Japanska majonnäsen ifrån Kewpie! Har ni smakat den!?! Ruskigt god! Å stabil å håller ihop bra.
2 kommentarer
Kommentera →