En lite annorlunda hummus med grillad paprika i! Helt klart en höjdare! Lätt å göra och grymt nyttigt pålägg/dip!
Du behöver följande nyttigheter:
1 burk med färdigkokta kikärtor, vill ni så kan ni såklart blötlägga och koka dem själv! Jag är lat!
1 grillad paprika
3 msk paprikaolja (från formen du grillat paprikan i)
1 msk tahini (hade ingen hemma, funka bra utan)
1 tsk misopasta (aldrig haft i och hade inte i denna gång heller)
1/2 dl citronsaft
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
smaka av med salt
1 msk bra olivolja
Börja med att ugnsgrilla din paprika. Jag delade min röda paprika på mitten och tog ur kärnhuset, gnid sedan i dina paprikahalvor med lite neutral olja, lägg i tålig form och kör ihjäl din paprika, de gör absolut inget om skalet blir svart. De drar du lix bort. Tag ut och låt paprikan svalna av lite innan du lägger den i en plastpåse. De gör att du lättare får bort paprikans skal dvs om de skulle trilskas. Voila ugnsgrillad paprika!
Stoppa alla ingredienser och kör ihop det till en slät kräm! Har en ny blender i mitt kök, en Oster VERSA och den hade noll problem med att få min hummus slät! Yeah!
Vill man kan man passera den genom en sil, men de är overkill tycker jag, strö över lite extra rökt paprikapulver vid servering, det ser både snyggt ut och smakar fantastiskt!
Gott som dip! Gott som pålägg! Gott som tillbehör! En riktigt trevlig röra!
Pingback: Oster Versa | Doft och smak