Doft och smak

Honungsbröd

| Inga kommentarer

Slöbröd! Knåda och greja på kvällen och låt det jäsa utbakt och klart i kylskåpet över natten och grädda det på morgonen! Det om något är väl slött!?! Vem gillar inte doften av nybakt?

IMGP2291
Det här behöver du till din långpanna med honungsbröd

50 gram jäst
6 dl kall mjölk
3 dl havregryn
50 gram smält smör
2 msk honung
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
11 – 12 dl vetemjöl

Så här gör du:

På kvällen smula jästen i en bunke. Rör i mjölken och rör tills jästen löst upp sig helt och hållet.  Blanda ner havregrynen och låt stå och svälla en stund. Tillsätt sedan ditt smältna smörm honung, salt, grahamsmjöl och vetemjöl. Lite i taget. Knåda degen tills den är smidig och låt sedan jäsa i ca 30 minuter.

Tryck efter degen vilat ut den på en ugnsplåt som du har bestyckat med ett bakplåtspapper. Skär i rutor, Pudra över lite vetemjöl och täck med plastfolie och ställ in den i kylskåpet över natten.

På morgonen fyrar du igång ugnen på 225 grader, ta ut din plåt från kylskåpet och låt den få lite rumsvärmen ca 30 minuter. Grädde brödet mitt i ugnen i ca 20 – 25 minuter. Brödet ska ha fått lite fin färg när det är klart. Låt gärna brödet svalna under bakduk.

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.