Fantastiskt trevliga räkor som du serverar rykande heta med smak inblåsandes ifrån Asien! Kryddar gör vi med Szechuanpeppar! Annorlunda och gott! Jag åt bara räkorna som de var, och som apitretare eller sent nattsnax funkade de perfekt!
Räkor så många du känner för!
Vitlök 4 – 6 stycken klyftor
1 msk mortlad Szechuanpeppar
1/4 tsk Chinese 5 spicekrydda
1 msk socker
Salt, efter smak
saften ifrån en pressad citron
2 msk smör
Hetta upp en wok över låg värme, klicka i din smörklutt och låt den fräsa och få lite färg. Skrapa ned dina mosade vitlöksklyftor och stek en stund. Kicka upp värmen till het och tillsätt din mortlade Szechuanpeppar, sockret, 5 spicekryddan och salt. Koka/stek dina räkor tills de blir rosa och genomkokt. Här hade de väl vart trevligt med revfångade bjässe räkor!
Men en vanlig Torsdagnatt så får man ta det man har i frysen! Vanliga kokta räkor…så låt dem bara täckas av smöret och dansa runt kvickt så de blir genomvarma! Dra av din wok/panna ifrån värmen och slå över din pressade citronjuice. Rör om ytterligare och lägg sedan upp dem på fat och servera medans räkorna är heta!
Riktig riktig gott! En Kinesisk liten tapasrätt! En rätt som kommer tillagas då och då här ute i Holmsund. Väldigt enkel! Väldigt gott!
5 kommentarer
Kommentera →