Doft och smak

Mandelpotatisskalschips

| 1 kommentar

I senaste numret av Äkta Mat så tipsar de om att ta tillvara på potatisskalen!
Återvinn potatisskalen och förvandla dem till chips!

Varför inte?

IMGP1365

Blöttlägg potatisskalen i kallt vatten i några timmar. (skalen blir spänstiga då)

Torka/badda dem sedan ”torra” och ringla över olivolja och kasta runt dem i en skål.
Lägg ut dem på bakpapperskläddplåt och krydda dem.
IMGP1369

Kör i 175 – 200 grader tills de är krispiga, låt torka en stund till på eftervärme med en träslev i ugnsluckan som kil. Hur lång tid de tog är jag osäker på så ni får helt enkelt ingen tid!

Mina potatisskalschips blev väldigt spröda och kul med hemgjorda chips. Passar utmärkt som tilltugg före maten eller som kul tillbehör på tallriken!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.