Doft och smak

Beerbattered torsk med chips and tartarsås

| 4 kommentarer

Så länge tänkt jag skulle göra och käka fish and chips. Jag gillar hamburgar resturangernas MAX och Frasses fiskburgare. Så göra egen kan ju aldrig bli fel. Kikade runt lite på nätet och bestämde mig för att köra på torsk samt skippa panering. Så jag valde en sk beer battered version. Näste gång ska jag prova att fritera fisken med panko-panering för ännu mera fras.

IMGP0240

Frityrsmeten till fisken

4 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 dl iskall öl
1 eller 2 msk mortlad krydda av Soma Sjömat

Krydda fisken med fiskkrydda rubba in den rejält!

Gör så här:

Blanda mjöl och salt i en skål. Häll i ölet lite i taget och vispa till en tjock, krämig smet.
Testa att oljan har lagom temperatur genom att lägga i en brödbit. När den blir gyllenbrun inom 2-3 minuter är det lagom varmt. Vänd fisken i frityrsmeten och fritera i omgångar,
i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera på en gång med pommes frites och mycket tartarsås.

IMGP0311

Tartarsås

God sås att ösa över stripsen och fisken!

2 dl majonnäs
1 smetana
3 – 4 msk bostongurka
2 tsk ljus senap
1 tsk pressad citronsaft
2 – 3 tsk hackad persilja
2 krm kajennpeppar
1 tsk salt

Blanda ihop allt och smaka av. Låt gärna stå och gotta sig i kylen ett tag innan servering.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.