Säg hej till den nya småkakan!
Ja iallafall till en småkaka med chili i. En precis lagom kaka, med fin smak av citron som sedan övergår i lite chilipirr! Dessutom är de lättbakade!
100 gram smör (men ställer mig verkligen frågande till bara 100 gram smör, jag tror jag fick ta lite extra allt. För att kakorna skulle gå att forma!)
3 dl havregryn
0,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
1 – 2 tsk torkad mald chili av bra kvalite! Jag testar chilipulver ifrån Soma. Ekologiskt & bra! En helt ren krydda, utan en massa tillsatser!
1 citron, de rivna skalet
0,5 tsk havssalt
Ställ ugnen på 175 grader å låt den bli varm.
Smält sedan smöret och blanda det med övriga ingredienser. Forma runda små kakor, platta till dem lite och lägg dem på en bakpapperskläddplåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 – 15 minuter. Jag lät mina svalna lite på ugnsplåten innan de fick svalna helt på galler. Förvara sedan kakorna i en burk med lock!
En lite udda men god kaka, som man gärna tar 2 av!