Surfade loss på Pinterest igår på dagen och hittade detta häftiga recept! Jag älskar ju Asiatiska smaker och så bra när man kan laga till de smakerna hemma!
Svårt? Nää inte särskilt! Tar det långt tid? Nää! Men du bör ha ett välförsett skafferi. För du behöver en hel del kryddor och såser! Det jag saknade var kycklingen!
Hon jag hittade receptet hos har i sin tur kopierat det av Andrew Zimmern – Grandmothers´s Chicken Wings hittad via portalen Food Neetwork.
Så här kommer min Svenska översättning på receptet.
Ingredienser:
16 kycklingvingar eller klubbor
3 msk sesamolja
0,75 dl sake
0,75 dl soja sås
0,75 dl vatten
1 halv dl mörkt socker, körde på farin själv.
1 halv dl mirin
1 halv dl ostronsås
4 stora tunnt skurna bitar ingefära
1 hel kanelstång
3 hela stjärnanisar
1 jalapeño säger receptet, tycker själv välj någon chili med mer klös i!
Garnering:
Hackad salladslök
Sesamfrön
Så här gör du
Hetta upp sesamoljan i en vid gryta och låt alla kycklingvingarna alt klubborna få fin färg på båda sidor. Tillsätt alla övriga ingredienser och deglacera pannan med din marinad. Se till att kycklingen åker runt ordentligt så att vätskan täcker kycklingen någorlunda jämt!
Lägg på ett lock och låt småputtra i 10 minuter. Tag av locket och rör runt kycklingen och låt de koka ihop i ytterligare 10 – 20 minuter. Du vill att såsen ska ta ihop och bli riktigt sticky! Att såsen täcker kycklingen bra! Avsluta med lägga upp på serveringsfat eller servera ur stekpannan på bordet, strö över hackad vårlök och strö över rejält med sesamfrön!
Nästa gång fegar jag nog inte med chilin, tycker att maträtten va god och nog blev den sticky och glansig, men saknade hetta!
Gillar ni chicken wings testa och gör dessa och va inte så fin i kanten. Sån här mat käkar man vilt med fingra!
5 kommentarer
Kommentera →