En sill som mamma brukar göra vid högtider, en av mina sillfavoriter! Fantastiskt god! Passar bra på vilket buffebord som helst! En riktigt höjdare! Tror de kan bli en liten nattmacka med sherrysill!
Du behöver
2 burkar med matjesillfilè a 200 gram
Sherrysås
ca 1 msk finhackad gul lök
1/2 dl hackad färsk dill
1 msk tomatpure
2 msk chilisås
2 – 3 msk halvtorr eller torr sherry, jag köpte
2 dl creme fraiche
Till garnering
2 – 3 dl finhackad färsk gurka ev dillvippor
Börja med att bland samtliga ingredienser till sherrysåses. Låt sillfiléerna rinna av väl, skär den ej i för små bitar
Lägg sillbitarna, varvade med såsen i en form eller i en burk. Täck med platstfolie eller lock och låt sillen stå kallt och ”dra” i 4 – 5 timmar
Vid serveringen läggs sillen upp på fat och garnera gärna sillen med hackad färsk gurka och strö över små fina dillvippor på sillen.
Receptet kommer ifrån Allt om Mat – 1988
Ikväll skedde matfotograferingen ute fast inne i mitt växthus!