En enkel god & lagom efterätt. Fin sötma får den från ananasen. En favoritpaj, kanske för att den är rätt enkel i sig att baka!?!
Sätt ugnen på 200 grader
Ovan ser ni den Franska grädden, serverad ovispad. Bara ringlad över pajen. Den går såklart att vispa fluffig oxå!
Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 små burkar krossad ananas
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.
Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte vobblar. Servera med en stor klick grädde eller vaniljglass!
2 kommentarer
Kommentera →