Ikväll va de första gången som jag slog till & gjorde pannacotta. En fin efterätt som smakar så mycket lakrits man vill! Jag uteslöt vanligt socker och sötade istället med RealStevia. Nästa gång ska jag testa och göra flan!
Så här såg mina pannor ut!
För 4 portioner behöver du följande pryttlar!
4 dl grädde
2 1/2 dl socker jag använde REAL Stevia
1 – 2 tsk lakritspulver
1 1/2 gelatinblad (nästa gång tar jag två gelatinblad)
Koka upp hälften av grädden med socker och lakritspulvret. Vispa och lös lakritspulvret. När allt löst sig tillsätt resten av grädden och fortsätt koka upp.
Blötlägg gelatinen i kallt vatten, i minst 5 minuter.
Dra kastrullen från plattan och rör ned gelatinbladen, så de löser sig i vätskan. Bara gelebladen! Häll upp din lakritspannacotta i portionsglas å ställ kallt för att stelna, minst 3 timmar. Garnera med gärna med färska hallon och om du använder frysta hallon, koka dem i 5 minuter och passera dem genom en sil å få fram en ren len hallonsås och toppa lakritspannacottan med den. Hallon & lakrits passar mycket bra tillsammans!
Receptet kommer passande ifrån Martin Jörgensen, Lakritsfabriken, Ramlösa. De är ju deras lakritspulver jag dessutom använt och det ekologiska lakritspulvret köper ni från Ninas mat.
2 kommentarer
Kommentera →