Doft och smak

Bondens Labans bröd

| Inga kommentarer

Fick ett urklipp av mamma från tidningen Härligt hemma. De här brödet visade sig bli som jag vill att bröd ska va! Ätbara! Inte alls tungt som mitt förra hälsobröd…de jag jämförde med gräddad betong! Nu kanske inte bröden fick världens finaste gräddade yta, men nästa gång tänker jag pensla bröden med lite kaffe innan jag gräddar dem , de kanske kan funka för att få lite finare färg på bröden. Men någe fel på de här bröden va de inte! Ska bli mycket intressant och se hur blodsockret reagerar på en skiva imorgonbitti till frukost!

Till 2 bröd behöver du:

5 dl vatten, 37 grader
25 gram jäst
5 dl fullkornsdinkel
5 dl dinkelsikt
1 msk olja
1 tsk salt
Ytterligare vetemjöl så att det blir en smidig deg!

 

 

Gör så här:

Blanda jäst, fullkornsdinkel, dinkelsikt och vatten, låt jäsa i 2 timmar!

Blanda de övriga ingredienserna

Forma till 2 knubbiga limpor och lägg på en smord plåt. Om degen känns lös, baka limporna i form.

 

Låt jäsa ytterligare 1 timme.

Skåra bröden med en vass kniv. Grädda bröden i ca 30 minuter i 200 grader

Stjälp upp bröden efter en stund om du har dem i form. Låt svalna under bakduk.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.