Här kommer ett sjysst recept på sockerkaka, som du gärna kan använda till anslag i en tårta! Receptet kommer ifrån Leila.
Du behöver:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
skal av 1 citron
smör och ströbröd till formen
Florsockerspegel
Som du såklart brer på när kakan är kall!
florsocker
vatten
samt krydda från Herbaria, Mysgubben som är en kak & dessertkrydda som bla innehåller Vit choklad, mandarin, kanelblad, ingefära och kryddnejlika. Finns att köpas hos Ninasmat.
Receptet nedan gäller för en stor saftig sockerkaka.
Börja med att smörja och bröa en lämplig form.
Smält smör och blanda i mjölken. Blanda ihop de övriga torra ingridenserna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, vänd in mjölblandningen och citronzesten vänd sist ned de smälta, nu ljumna smöret. Slå upp i smord form. Grädda tills färdig mitt i ugnen på 175 grader de tar ca 25 – 35 minuter. Känn med sticka. Stickan ska inte bli kladdig när du stuckit i kakan. Tag ut och låt svalna lite innan, du vänder upp den på ett fat.