Doft och smak

Rökt bäver med enbärssås

| 2 kommentarer

Fick ett bäverlår när jag fyllde år, som jag valde att röka, den här gången valde jag att röka hos Skärgårdsmat och inte göra de själv! De blev bra!  Har ju redan haft bäver på bloggen, men här kommer ett till inlägg på bäver. Va kan gå fel? Rökt kött, sås & hasselbackspotatis, de funkar ju faktiskt hur bra som helst!

Skiva ditt rökta kött så tunnt du kan. Gör iordning din hasselbackspotatis och gör sedan din enbärssås. Receptet kommer från Allt om Mat

Ingredienser

0,75 dl fransk senap
1,5 dl svensk söt senap
2 äggulor
0,5 dl matolja
3 msk strösocker
2,5 msk krossade enbär
2 msk rönnbärsgele, smält
Tillagning:
Blanda senapssorterna i en skål, rör ner äggulor och sedan olja, lite i taget. Tillsätt sockret. Krossa enbären eller hacka dem och blanda ner. Smält geléet i en kastrull tillsammans med lite vatten och rör ner det i såsen. Rör slutligen ner grädden lite i taget. Låt stå svalt fram till serveringen.

Mitt tillägg: se upp med senapen, min sås blev lite för senapsstark i smaken, nästa gång ska jag dra i mer enbär samt va försiktig på senapen. Annars en trevlig sås.

Tycker de är svårt med såser till rökt kött. Har ni någon favoritsås?

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.