Doft och smak

Gräddig Jordgubbspaj

| 4 kommentarer

En höjdar dessert där degen genast trycks ut i formen och inte behöver förgräddas! En riktigt sommargod paj, som jag åtminståne gör en gång per sommar. Annars ingen sommar!

Deg:

3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
125 gr smält smör eller margarin

Fyllning:

2 msk rårörsocker
½ msk potatismjöl
1 liter fasta jordgubbar
2 dl grädde

Blanda mjöl, socker, och bakpulver. Häll över det smälta smöret/margarinet.
Rör till en deg som blir lite smulig. Tryck ut degen i en pajform (ca 25 cm i diameter) även upp en bit på kanten. Häll i grädden och grädda längst ned i ugenen på 200 grader i 10 minuter. Tag ut formen från ugnen och sänk ugnsvärmen till 150 grader.

Blanda socker och potatismjöl. Strö över blandningen över gräddlagret. Stick ner jordgubbarna och grädda ytterligare i ca 20 minuter.
Servera ljummen eller kall. Som den är eller med glass eller marsansås.

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.