En höjdar dessert där degen genast trycks ut i formen och inte behöver förgräddas! En riktigt sommargod paj, som jag åtminståne gör en gång per sommar. Annars ingen sommar!
Deg:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
125 gr smält smör eller margarin
Fyllning:
2 msk rårörsocker
½ msk potatismjöl
1 liter fasta jordgubbar
2 dl grädde
Blanda mjöl, socker, och bakpulver. Häll över det smälta smöret/margarinet.
Rör till en deg som blir lite smulig. Tryck ut degen i en pajform (ca 25 cm i diameter) även upp en bit på kanten. Häll i grädden och grädda längst ned i ugenen på 200 grader i 10 minuter. Tag ut formen från ugnen och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Blanda socker och potatismjöl. Strö över blandningen över gräddlagret. Stick ner jordgubbarna och grädda ytterligare i ca 20 minuter.
Servera ljummen eller kall. Som den är eller med glass eller marsansås.
4 kommentarer
Kommentera →