Doft och smak

Tofugryta ala NagaChili kompis på Twitter.

| 4 kommentarer

Ja de är inte ofta jag lagar till tofu, nästa gång ska jag fylla ut någon klar Asiatisk soppa med silkeslen tofu. Det här receptet kommer från en Twitterväns hemsida och ni hittar orginal receptet (recept 298) på hans hemsida

Obs den insaltade chilin tar 10 dagar att göra och hur ni går tillväga för att göra den hittar ni på den här hemsidan Risvin & Chili

Du behöver:

500g tofu (skuret i ungefär en tärnings storlek)
1 kartong krossad tomat (500g)
4 gul lök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
3 msk tomatpuré
3 dl grädde
1,5dl vatten
1 msk insaltad chili
Lagom med Franska örter, timjan och svartpeppar. Smaka dig fram!
Olivolja.

Gör så här:

Hetta upp oljan i en kastrull och stek lök och vitlök en liten stund. I med resten och låt koka på svagvärme i kanske 25 minuter. Smaka av med lite mer salt om det behövs eller låt varje person du serverar krydda mer med den underbart goda insaltade chilin.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.