Pilgrimsmusslor så gott, så fräscht. Känns nyttigt! Tag sedan bacon, där försvann väl nyttigheten men ack så salt och gott!
Så här gör du
Börja med att göra din lilla salsa
del av en gul paprika
del av en röd paprika
2 schalottenlökar eller en halv gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt och peppar
1 msk hackad gräslök
Fräs ihop och smaka av med juice från 1/4 citron. Ställ åt sidan.
Koka vitsparris med lite socker och en citronskiva. Kyl ned! 2 tinade pilgrimsmusslor lindas in i bacon eller pancetta, fäst med tandpetare. Stek runt om på sidorna så bacon/panchetta får lite färg, sen steker du toppen och botten max 30 sekunder på varje sida. Tag ur pannan och låt vila en liten stund. De är nu du ska dra ur tandpetarn! Big NO NO att servera med den kvar i!
Arrangera varje tallrik/assiett med 2 stycken vita sparrisar, toppa med den läckra ”salsan” placera sedan en pilgrimsmusslan brevid och toppa med lite blandad sallad, gärna ruccola och någon annan sallad. Servera genast!
Pingback: Stekta pilgrimsmusslor med baconkjol, vit sparris och liten sallad