Doft och smak

Laxskum men de blev som skumt

| Inga kommentarer

Så äntligen Fredag och jag kom mig äntligen för att använda min ISI sifon. Tänkte laxcremeboll men de blev laxskum. Helskumt & lite dumt! Den blev väldigt tunn. Jag körde på ISI:s recept för laxmousse tror jag eller va de skum!? Kan de va så att den skulle ha stått längre i kylen? Ja ja man måste ju få ”misslyckas” ibland oxå! Presenterar de ändå!


I glaset på bilden, gurk & selleri sallad i botten, men innan jag hann fotografera flöt de ju såklart upp! Inte lätt att va ensam alla gånger!
1,5 dl fiskbuljong
150 gram varmrökt lax
1,5 dl vispgrädde
20 ml vitt vin
salt och peppar

Gör din fiskbuljong, slå över den i en mixerkanna och lägg i den rensade varmrökta laxen.
Mixa en sväng och tippa i grädde och mixa en liten stund till. Sist men inte minst i med vinskvätten och salta och peppra lite. Mixa igen!

Sen kommer vi till sifon användandet som jag inte kommer att gå in på här! Någon kock där ute som vet vad som gått fel!?

Gurk och selleri sallad

stjälkselleri, hackad i små kuber
gurka, hackad i små kuber
1 dutt dill
citronzest
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
salt och peppar

Rör runt allt så smaker blandas, otroligt gott! I love den lite knepiga smaken som stjälkselleri har!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.