Ja småkakor från hell kallar jag dem. Visst tillslut blev de ju kakor, som inte går av för hackor! Men men jag #&!?& för varje kaka! Receptet kommer från Mia Öhrn och hennes namn på kakorna går under kanelhjärtan å hon är ju sockerbagar proffs. Min deg ville iallafall bara jävlas med mig och spricka hela tiden när jag skulle baka ut den, ja jag kan ha haft i för mycket mjöl!?
Du behöver iallafall detta om du vill ge dig i kast med dessa små kakor från hell! De blir ca 50 sagolikt goda kakor.
5 dl vetemjöl
2 äggulor
1 dl socker
2 krm salt
200 gram kylskåpskallt smör
Strösocker och kanel, att dekorera med.
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke, eller ännu hellre gör degen i en liten köksassisten, jag har en med jag iddes inte ta fram den, tänkte de blir mycket disk å så. JA! Jag ångrade mig. Kör ihop till en fin deg eller gör som jag nyp ihjäl smöret och de övriga ingredienserna tills du får en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter. Värm upp ugnen till 200 grader. Kavla degen ca 2 mm tjock och stansa ut kakor, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Direkt när du tagit ut dina kakor ur ugnen så strö över kanel och socker. Låt svalna. Avnjutes med ett glas iskall mjölk eller en god kopp kaffe/espresso.
4 kommentarer
Kommentera →