Doft och smak

Pluras Briam

| Inga kommentarer

Jag lånar receptet precis som Plura måste ha gjort! Briam är iallafall en Grekisk grönsaksrätt och flera länder har väl just sin version, den liknar Fransmännens Ratatouille tycker jag. Well här kommer receptet! Håll i hatten, du behöver en hel del grönsaker & örter. Å snåla inte på de färska örterna/kryddorna! De är de som gör rätten!

Till Pluras Briam behöver du:

1 squash, tjocka skivor
1 aubergine, tjocka skivor
1 gul lök, tunnklyftad
3 klyftor vitlök, skivad
2 röda paprikor, stora bitar
2 bakpotatisar, skivor
4 dl vita bönor, kokta
1-2 krukor oregano
2 krukor dill
2 burk hela tomater
2 msk tomatpuré
2-4 msk olivolja
salt
peppar

Sätt ugnen på 225°C.
Lägg i grönsaker och bönor i en ugnsfast form.
Toppa med örter, blanda ihop tomatpuré och burktomat, slå på grönsakerna med lite olivolja, salt och peppar.
Rör om och sätt sen in i ugnen.
Baka i ugn ca 40-50 min.

Ta ut och låt briamen vila lite innan servering, servera  gärna baugette och bönsallad till se recept nedan, den är verkligen fräsch & god till!

Bönsallad

200 g Hari covertes
200 g Vaxbönor
200 g Sockerärter
200 g Skärbönor
1 Röd lök, skivad
1 klyfta Vitlök, hackad
½ Chili
1 dl Persilja, hackad
1 Citron, pressad
1 dl Olivolja
Salt
Peppar

Dela och blanchera bönorna, kyl ner dem.
Lägg bönorna i en bunke och tillsätt rödlök, vitlök, chili och persilja.
Smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.




			

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.