Doft och smak

Creme fraichegravad strömming med rom & Malaxlimpa

| 1 kommentar


Köp hem strömming och skinnflå den! Inte de lättaste men de går med lite pill och skill!

Marinera strömmingen i 4 timmar, i nedan lag.

4 msk ättika
2,5 dl vatten
2 msk socker
1/2 msk salt

Vispa ihop så att salt & socker löses upp, lägg strömmingen i lagen och ställ kallt och
låt dra i ca 4 timmar.

Hacka rödlök mycket fint. Tärna gurkan i minibitar. Skär svartbröd i lika stora kuber.
Jag hade inget Åländsk svartbröd så jag körde med Malaxlimpa.

Häll bort ättikslagen efter 4 timmar. Bland creme fraiche, och majonnäs,
lägg försiktig i strömmingen, salta och peppra. Smaka av!
Till 300 g strömming, så går de ca 2 dl creme fraiche och en halv dl majonnäs. Gurka och bröd och rödlök får ni höfta…

Fördela strömmingen på fyra tallrikar, gärna i rullar, lägg en klick löjrom på toppen och garnera med gurkan och rödlökshacket och kuberna av brödet, garnera slutligen med en dillvippa.

Receptet kommer från kock Michael Björklund

En kommentar

  1. Pingback: Creme fraichegravad strömming med rom & Malaxlimpa

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.