Köp hem strömming och skinnflå den! Inte de lättaste men de går med lite pill och skill!
Marinera strömmingen i 4 timmar, i nedan lag.
4 msk ättika
2,5 dl vatten
2 msk socker
1/2 msk salt
Vispa ihop så att salt & socker löses upp, lägg strömmingen i lagen och ställ kallt och
låt dra i ca 4 timmar.
Hacka rödlök mycket fint. Tärna gurkan i minibitar. Skär svartbröd i lika stora kuber.
Jag hade inget Åländsk svartbröd så jag körde med Malaxlimpa.
Häll bort ättikslagen efter 4 timmar. Bland creme fraiche, och majonnäs,
lägg försiktig i strömmingen, salta och peppra. Smaka av!
Till 300 g strömming, så går de ca 2 dl creme fraiche och en halv dl majonnäs. Gurka och bröd och rödlök får ni höfta…
Fördela strömmingen på fyra tallrikar, gärna i rullar, lägg en klick löjrom på toppen och garnera med gurkan och rödlökshacket och kuberna av brödet, garnera slutligen med en dillvippa.
Receptet kommer från kock Michael Björklund
Pingback: Creme fraichegravad strömming med rom & Malaxlimpa