Hade mandelpotatismos, ärtor, panchetta över i kylen. Synd att låta de förfaras tänkte jag!
Blandade ihop mos i en bunke med lite ärtor, stekt panchetta, lite riven ost, ett ägg.
Jag valde att krydda med lite nyskördad färsk timjan, salt och svartpeppar.
Knäckte 1 ägg och piska det lätt på en ”tallrik”, strödde Pankoskorpmjöl på en annan tallrik. Formade moset till fina puckar och la dem tvärt i äggblandningen och sen ner i Panko ströbrödet. Stekte dem sedan i rejält med olja, ja man kan väl säga jag friterade dem. Svåra att hantera, gjorde dem på tok för stora samt att jag skulle nog inte dragit i ett ägg i smeten…tror de va de som gjorde de blev lite för lös smet!
Men jag ser detta mest som ett test eller experiment i köket! Aldrig gjort egna potatisbullar och de blev väl sådär! Inge fel på smaken, men mospuckarna ville inte riktigt hålla ihop! Nästa gång utesluter jag ägget & osten och gör dem lika stora som vanliga potatisbullar!
Du vet som köpes potatisbulla på affärn!
Skam den som ger sig va!?
En kommentar
Kommentera →