Indisk sås, ville få till en rödsås men min blev gul, men de smakade faktiskt lite Indiskt!
Indisk sås
Tomater ca 4 stycken
1-2 gröna chilifrukter
1 stor lök
en bit skivad ingefära
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk fast ni kan nog ta en halv tsk Gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk kummin
1 tsk Garam Masala
lite mjölk
salt
rapsolja, att steka i
hackad koriander att garnera med
kokta blomkålbuketter
jordnötter eller cashewnötter
Stek lök, grön chilifrukt, ingefära och vitlök. Stek sakta tillsdess att löken är genomskinlig. Lägg i tomaterna som delat i mindre bitar och alla kryddor utom Garam Masalan och stek ytterligare 2-3 minuter. Slå på ca 0,5 dl mjölk, koka ihop någon minut. Slå över blandningen i en bunke och mixa den slät. Tillbaks i stekpannan med puren och stek/koka ihop den lite under lock i 2 – 3 minuter.
Strö över Garam Masala och tycker du pureen är för tjock, slå i lite mjölk till. Låt puttra ihop en stund till.Lägg i dina tärnade och för stekta paneerbitar och låt dem dra i såsen under ca 10 minuter…koka ej för då kan paneeren bli soggy eller i värsta fall – falla sönder och de är inge kul!
2 kommentarer
Kommentera →