Fick en himla fin Madeleineform av mor och far när jag fyllde år…så nu är den testad! Funkade kanon och små fina kakor blev de!
Madeleine kakor 12 stycken
75 gram mjukt smör
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
2 stycken ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker, vaniljsocker, rivet citronskal krämigt i en bunke. Rör ner äggen, rör även i mjölet och bakpulver.
Smörj och bröa din Madeleineform. Fördela smeten jämt i formen. Ställ formen mitt i ugnen och grädda tills de är gyllene ca 10 minuter.
Nu har jag aldrig smakat några andra Madeleine kakor än mina, men nästa gång ska jag även pressa i lite citronsaft. Vill att de ska smaka mer!
Men de va små trevliga sockerkakor, servera gärna med en glasskula eller grädde och bär…de ser nog trevlig ut.
Kul att jag körde med ostruken duk! Ja ja…ska skärpa mig!
3 kommentarer
Kommentera →