Doft och smak

Pulled pork

| 1 kommentar

Pulled pork en klassiker från USA. Har testat för er att göra på två köttdetaljer, nötbog & nu på karre.
Jag föredrar nog den senare. Köttet blev otroligt mört och fint. Egentligen så ska man väl bbq:a köttet, men jag valde att göra det i min emaljerade gjutjärnspanna med lock i ugnen. Har inget recept egentligen. Köttet sköter sig självt väl kryddat och inne i ugnen. Tid i ugnen blev ca 4,5 timmar, det enda man behöver göra det är att kolla till ”porken” så de inte blir torrt.

Kollade runt på internet, vad andra kryddade med. Fastnade för Kryddburkens recept!

De du behöver till din köttbit:

1/2 dl olivolja
1/2 dl ketchup
1 msk rödvinsvinäger
2 msk rårörsocker
1 msk Harissa pasta
2 vitlök solo
1 tsk spiskummin
1 msk nymalen svartpeppar
Salt
1 msk Tonys (Cajun krydda)

Letade & trodde jag hade kvar av Tonys cajunkrydda men de hade jag inte och min affär hade ingen så jag gjorde en hemmagjord en! Kayotic Kitchens

Cajun krydda:

1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökssalt
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk lökpulver
1 tsk vitpeppar
1 tsk svartpeppar
3 tsk oregano
1/2 tsk torkad timjan
tillsatte även 2 lagerblad som jag smulade sönder

Mortla ihop allt bara och du har en sjysst hemmagjord cajunkrydda!
Klappa in köttet noga och lägg den i en ugnssäker form, gärna med lock.
Ugnsbaka köttbiten beroende på storlek i allt upp till 7 timmar. Kolla till då och då för att se att köttet inte blir torrt.

Jag körde ca 4,5 timmar på 125 grader & då föll köttet lätt isär när jag använde gafflar för att shredda köttet. Spar buljongen och slå över köttet.





















Så här blev min pulled pork, serverad med hamburgerbröd, coleslaw, gurka, tomat & lite Rufus Teuge bbqsås!



			

En kommentar

  1. Pingback: Tulip Slow Cooked Spareribs – Barbeque – | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.