Lättfryst laxrulle med gurka och löjrom
Prepptid 20 minuter + 2 timmar i frysen Det går lättast att skära laxrullen i fina bitar om den fortfarande är lättfryst. Spritsa gärna ut löjrmmen med spritspåse, då får du tjusiga högar av gult guld!
Till 4 personer
Laxrullen:
1 gelatinblad
200 gram kallrökt lax
1 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1 msk strimlad gräslök
1 msk hackad dill
Gurka och löjrom:
1 gurka
50 g löjrom
1/2 rödlök
1/2 msk olivolja
1 msk dillvippor
1/2 citron, rivet skal
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Laxrullen: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter, skär laxen i en cm stora kuber.
Lyft upp gelatinbladet och smält det i hälften av creme fraichen. Blanda samman ingredienserna till laxrullen.
Rulla ihop i plastfilm och forma till en smällkaramell. Lägg i frysen och ta fram 2 timmar före serveringen. Hit kan du förbereda!
Skala och skär gurkan i centimeter stora tärningar, skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Skär laxrullen i 4 – 8 bitar och lägg på assiett eller tallrik. Lägg på rödlöksskivor, gurka och löjrom. Garnera med olivolja, dill och citronskal och salt och svartpeppar!
Recept Tom Sjöstedt. Allt om Mat nr 16 2007
Pingback: Lättfryst laxrulle med gurka och löjrom