Bläckfisksallad
Ganska lik Sthlms resturangen Cubanitos bläckfisksallad…de är liksom den jag byggt de ifrån!
Koka upp rikligt med vatten och koka bläckfisken (den rensade kroppen) i en minut!
Inte mer! Tag upp och kyl hastigt ned bläckfisk köttet.
Klappa torr och strimla så fint/tunnt du bara kan!
Lägg i skål och pressa över citron, rejält mycket! Nästan så de blir surt!
Några vred ur Jamie Olivers kryddkvarn Szechuan pepper, ginger and chili salt!
Valde att mortla den till pulver innan jag strödde över den och den passade utmärkt!
Slå över en fin olivolja som du tycker är god…ta dock ingen pepprig utan en mild sort om du har! Låt marinera i kylen. Nästa gång ska jag se till att hacka i koriander, det kommer göra pricken över i:et!
Gott som småplock på tex en tapasbjudning med små croissanter, oliver, soltorkade tomater och aioli och mojo rojo etc etc…