Doft och smak

Egen kafferub

| Inga kommentarer

Grillsäsongen är över! Iallafall för mig! Å vet ni! Jag har inte grillat en enda gång i sommar! Kanske inte så konstigt. Rent hälsomässigt har sommaren varit crap och sen har det fortsatt med ännu mera crap å de här med å grilla åt sig själv. Ids inte köra igång grillen ba för mig. Så oftast har jag kört grillpanna på spisen. Men även om säsongen är över för grillning, nej jag vintergrillar inte! Så kollar jag både Youtube, Instagram och får tips och ideer!

Kikat på flera cofferubs recept på nätet. Svårt å välja ett, så jag körde en mash-up och gjorde något ”eget” Å dumt nog höftade jag bara!
Så mitt recept är mer ett tips! Våga gör er egen bbq krydda/rub! Höfta lite!

Innehåll i min espresso kaffe rub:

1 -2 msk finmalet nymalt kaffe, alltså från böna!
2 tsk bra salt, jag använde flingsalt/havssalt
1 – 2 tsk rörsocker
rejält med mortelstött svartpeppar
0,5 – 1 tsk örtkryddda, se upp så den inte innehåller salt!
cayennepeppar, efter smak
en dutt paprikapulver
Mald kardemumma, bara en liten gnutta

Körde allt i mortel, så de blev riktigt finmalt!

Tog fram köttet i god tid från kylen och lät de lufta. Ringlade över rapsolja och gnuggade (rubbade) sedan in det ordentligt på min köttbit som här blev, flankstek.
Stekte i panna! La sedan köttet i butcherpapers strödde över lite extra rub och lät det vila inslaget, innan jag skar upp flanksteken! Serverades med sötpommes & oljestekta padrones. Hade fått två såser av moster Lena ifrån Jureskog Selection. Aldrig kommit mig för å testa Johans såser. Smokey Corn & Roasted Garlic Umami. Både såserna va goda, men tror att Roasted Garlic Umami va rätt ikväll! Bägge passade bra till grillat!

Men köttet då? Funkade kafferubben? Säger så här! Satt som en jävla fläskläpp! Ogillar skryt och ogillar ännu mer att skryta själv. Men ikväll blev de jäkla bra käk! Gorilla bankar mig på bröstet. Jag kan fan laga mat! Där kom skrytet! Over and out!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.