Doft och smak

NasiGoreng

| Inga kommentarer

Ytterligare ett recept jag såg på Instagram. Följer rätt många matkonton!  Jag utgick från ett recept, men använde bara basen iochmed jag inte hade alla ingredienser hemma.
Näe även jag kan inte ha alla special ingredienser hemma. Men man får tänka till lite! Ersatte räkpastan med The Pepperquests Phu Quak kryddsalt/krydda och det fungerade riktigt bra!

Ingredienser:

Hade rostat kycklingbröst över, kubade upp det
Vannameiräkor, delade varje räka i tre bitar
Koka riset låt det svalna, du kan gärna använda gårdagens ris
Hackad salladslök, å ja! Du använder hela löken!
Stekta ägg

Kryddpasta:

4 vitlöksklyftor, pureeade
1 msk stött Phu Quok kryddsalt
2 tsk Sambal Oelek
rapsolja
färsk röd chili, finhackad

Stekta ägg att servera på toppen, stek dem gärna i monteringsring, så blir de jättefina! Stek och håll äggen varma i tex ugn. De vill du servera på din nasi goreng riskupol vid servering!

Fräs hackad schalotten lök, du vil fräsa så den blir riktig frasig, tänk rostad!

Börja med att hetta upp rapsolja och fräs kryddpastan, när du känner alla aromer då kan du tillsätta riset, rör runt och vänd. Allt ris ska täckas av kryddpastan, tillsätt kycklingen och räkorna, rör om. Tillsätt den hackade salladslöken. Jag adderade dessutom smör för att glansa upp hela rätten och de va ochså ett bra drag.

Servera med ägget på toppen av riskupolen, strö över din stekta schalottenlök, drizzla gärna över Srirachasås. Skuren slanggurka och skivad tomat är goda tillbehör!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.