Doft och smak

Bravasås

| 1 kommentar

När jag vill väcka lite matminnen från Madrid så brukar jag fixa till Patatas Bravas. Friterad potatis med en arg sås till. De här är den enligt mig bästa Bravasåsen än så länge som jag lyckats hitta!

3 msk olivolja
2 msk riven gul lök
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och svartpeppar
1 1/2 msk paprikapulver, gärna rökt
1/4 tsk Tabasco sås
1/4 tsk stött timjan
1,5 dl ketchup
1,5 dl majonnäs

Gör så här:

Hetta upp olivoljan och sautera löken och vitlöken en liten stund.  Stäng av värmen på plattan. Vänd i paprikapulvret tillsammans med Tabasco och Timjan, rör ihop.
För över till en skål och rör i ketchup & majonnäs, krydda med salt och svartpeppar efter smak. Häll upp på en squeezebar flaska ala resturang. Drizzla över dina strips!

En kommentar

  1. Pingback: Tapaskväll utan bevis |

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.